Civ 4 Beyond the Sword

Hobbi blog a Civilization 4 - Beyond the Sword játékról.

Friss topikok

  • Csobodaj: @Joey Greco: Jó mulatást! _D (2014.08.22. 07:40) Counquest 1. rész
  • Joey Greco: várjuk :D nem uszód meg a rajongókat ! :D :P (2014.07.17. 18:56) Ma is tanulunk valamit
  • Flashmob: @Csobodaj: Szívesen, aztán készüljenek azok a videók! :) (2014.07.16. 14:08) Civ for Dummies
  • Csobodaj: @Joey Greco: Na, ennek örülök, ha tudok olyat mondani ami érdekes, mert így van igazán értelme a b... (2014.07.15. 09:45) Így neveld a gazdaságod
  • Joey Greco: Jó volt.:) Grat a győzelemhez !! Ilyen még jöhet. (2014.07.11. 14:24) Vlogger lettem!

Rekord

2014.06.10. 15:41 Csobodaj

Ahogy az lenni szokott mikor végre kiírtam, hogy most nem tudok játszani, akkor persze alkalmam nyílt rá, mert a gyermekem elment haverjához meg strandra, így aztán lehetőségem nyílt lenyúlni egy kicsit a laptopját. Gondoltam szórakozok egyet és kipróbálok új taktikákat. Arra gondoltam milyen jó lenne azzal szórakozni, hogy ameddig csak lehet nem telepítek új városokat. Miért is jó ha több városod van?

  • Nagyobb terület felett diszponálsz.
  • Több nyersanyagot tudsz lefedni.
  • Nagyobb a népességed ezzel több a pontod is.
  • Több helyen is gyárthatsz, így hamarabb lesz és több egységed.
  • Több helyről jön a tudomány.

Vannak viszont hátrányai is:

  • Minél messzebb van egy város a fővárosodtól annál többe kerül a fenntartása.
  • Egy nagyobb területet nehezebb védeni mint egy kisebbet.

Persze egyértelmű, hogy egy várossal bajos nyerni, hacsak nem valami extrém kis térképen játszunk. De ameddig csak lehet húzni akartam a települgetést!

Több nekifutás után kezdett körvonalazódni a taktika. Olyan területen kell indulni ahol sok a fa, és a Bronz Working-et ki kell választani induláskor, hogy tudjunk fát vágni. Kell, hogy legyen olyan nyers a környéken amiből sok pénzhez jutunk mert különben lassú lesz a fejlesztés. Minden vallást be kell húzni amit csak lehetséges, mert kelleni fognak a főtemplomok, hogy legyen sok-sok pénz. Minden csodát meg kell építeni amit csak lehetséges. Lehetőség szerint minden olyan épületet húzzunk fel ami a kultúrát növeli, hogy minél nagyobb területet foglaljon el az egy városunk. Fejlesztés gőz erővel Civil Service-ig minden más tudomány egyenlőre felejtős. Ha sikerül ezt kivitelezni akkor amint lehet Bürokráciára váltani és akkor ha van még hely akkor le lehet dobni egy-két várost, de a lényeg, hogy azonnal hadsereget kell fejleszteni mert hamarosan megtámadnak, nem vicc, nagyon zsíros falat az egy szem kis városod, hiszen jó esetben 4-5 valláshoz fel lehet húzni a főtemplomot egy helyen. Innentől egy nagyon izgalmas taktikai csatározásra lehet számítani.

Ami nagyon mókás ebben a taktikában, hogy nagyon sokáig nem is kell hozzányúlni a  tudományhoz, 100%-on ketyeghet.Természetesen jó nemzet nem árt hozzá, én próbálkoztam vikingekkel, amikor sikerül kihozni a Berserkert nincs párja. A csúcsot az etiópok jelentették megint, olyannyira, hogy még nem hivatalos de meg lesz a 160 ezeres végeredmény, az eddigi rekordom 150 ezer.

Update: Most jut eszembe, a rekordom 211 ezer... Nem baj... Marad minden így! LOL de béna vagyok... :D

A bejegyzés trackback címe:

https://civ4bts.blog.hu/api/trackback/id/tr756291679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joey Greco 2014.07.04. 21:02:18

Jó nagyon a Blog,remélem lesz folytatás ;) "Állandóan" civ4 ezünk hálóban :D

Csobodaj · http://civ4bts.blog.hu 2014.07.07. 20:22:48

Wow@Joey Greco: Wow, köszönöm, igyekszem, csak ritkán van ihlet!

Joey Greco 2014.07.10. 14:36:38

Megértem.Folytatás mikor ? :)
süti beállítások módosítása