Civ 4 Beyond the Sword

Hobbi blog a Civilization 4 - Beyond the Sword játékról.

Friss topikok

  • Csobodaj: @Joey Greco: Jó mulatást! _D (2014.08.22. 07:40) Counquest 1. rész
  • Joey Greco: várjuk :D nem uszód meg a rajongókat ! :D :P (2014.07.17. 18:56) Ma is tanulunk valamit
  • Flashmob: @Csobodaj: Szívesen, aztán készüljenek azok a videók! :) (2014.07.16. 14:08) Civ for Dummies
  • Csobodaj: @Joey Greco: Na, ennek örülök, ha tudok olyat mondani ami érdekes, mert így van igazán értelme a b... (2014.07.15. 09:45) Így neveld a gazdaságod
  • Joey Greco: Jó volt.:) Grat a győzelemhez !! Ilyen még jöhet. (2014.07.11. 14:24) Vlogger lettem!

Mi ez a Civ 4 azon kívül, hogy megint egy hülye játék?

2014.01.29. 16:24 Csobodaj

Tudom, hogy sokan a játékokat időrabló baromságnak tartják és haszontalannak. Nagyon csábító az ötlet, hogy egy kirohanással bizonyítsam, hogy ez nem így van. Nem fogok unalmas fejtegetésbe bocsátkozni, hogy ez egy mennyire patinás és méltán világhírű program. Csak kérek egyet.

Hunyd le a szemed és gondold azt, hogy tudsz utazni az időben. Gondold azt, hogy vissza tudsz térni egy időpontra a történelemben. Gondold azt, hogy tudsz repülni és egy tetszőleges helyre szállni. És ahogy suhansz a levegőben a táj változik alattad. A városok eltűnnek,  a folyók összevissza kanyarognak, hegyek rohannak el alattad, majd egyszer csak eltűnik a civilizáció minden nyoma és nagyobb törzset pillantasz meg kb. tízezer ember. Olyanok mint az indiánok a wig-wamjeikkel, most épp békésen táboroznak de akármikor útra kelhetnek, vagy vad harcosokként csatázhatnak. De most valami furcsaság folytán letelepednek és létrehoznak egy várost. A föld első városát, mert 6000 évvel ez előtt járunk a civilizáció hajnalán. Az emberek nem tudják mire vállalkoznak, hisz tudásuk oly csekély, hogy tán még a kereket sem ismerik. Lehet, hogy hisznek valamiben, lehet, hogy nem. Lehet, hogy tudnak halászni, de lehet inkább a földművelésből szerzik a kenyerüket, de még az is elképzelhető, hogy egyikhez sem értenek, hanem még vadásznak és gyűjtögetnek. Képzeld ezt el. Nehéz igaz. Milyen lehetett az élet akkor? Mily törékeny? Hány és hány ilyen törzs volt és hányan vesztek az idők homályába?

De most itt van ez az elképzelt törzs és nem kevesebb a kihívás, minthogy ebből az állapotból eljutni oda, ahová ember még nem merészkedett, egy másik csillaghoz egy másik naprendszerbe az Alpha Centauriba. Ugye milyen hihetetlen? Ha ma visszanézünk 6000 évre, el sem tudjuk képzelni, hogy lehetséges, hogy a Sumérok akkor találták fel a kereket és most a Marsa készülünk. Nyilvánvaló, hogy ez egy folyamat. Az ösvényből lett az út, az úthoz kellett a kerék, a kerék kellett a harci szekérhez, de ahhoz meg kellettek a lovak, a lovakhoz az istállók és így tovább egészen odáig, hogy gyárak lettek és ipari forradalom, majd belső égésű motor aztán hopsz már a holdon is jártunk.

Mit szólnál ahhoz, hogyha ezt a folyamatot irányíthatnád? Ha te mondhatnád meg mit kezdjen el kutatni az a kis törzs? Merre terjeszkedjen? Ha találkozik egy másik törzzsel akkor mit csináljon? Próbáljon együttműködni vagy igázza le őket? Milliók sorsa felett dönthetsz és minden döntésednek lesz egy hatása, ami újabb és újabb döntésekhez vezet. Ahogy Sid Meier a játék atyja mondta: "A Civilization az érdekes döntések játéka.". A döntéseid meghatározzák majd a néped sorsát, a dicsőségét vagy a végzetét. Ez adja ennek a játéknak a sava-borsát, ez tud odaszögezni ennyi év után is a monitor elé.

Rajta hát, lépj be a civilizáció útvesztőjébe és uralkodj, kezdetben a kis törzseden majd a világon, késöbb meg ki tudja, talán az egész galaxison! Nem lesz könnyű ez biztos, de ne aggódj, én fogom majd a kezded!

A bejegyzés trackback címe:

https://civ4bts.blog.hu/api/trackback/id/tr845788520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoliszika 2014.04.14. 21:58:38

Szia Csab!

Jelenleg itt tartok az olvasásban. Mindig is érdekelt, hogy hogyan tudsz egy-egy stratégiai játékban elmélyülve, kiismerve a gép "gondolkodását" kidolgozni stratégiákat.
Csak így tovább. Kiváncsian olvasom tovább...

Jah, simán megér 4000 ft-ot minden kiegészítővel együtt ez a remek kis játék a gamergate.com-on:
www.gamersgate.com/DD-CIV4CEU/civilization-iv-complete-edition. Ez itt a reklám helye volt ;-)
süti beállítások módosítása