Civ 4 Beyond the Sword

Hobbi blog a Civilization 4 - Beyond the Sword játékról.

Friss topikok

  • Csobodaj: @Joey Greco: Jó mulatást! _D (2014.08.22. 07:40) Counquest 1. rész
  • Joey Greco: várjuk :D nem uszód meg a rajongókat ! :D :P (2014.07.17. 18:56) Ma is tanulunk valamit
  • Flashmob: @Csobodaj: Szívesen, aztán készüljenek azok a videók! :) (2014.07.16. 14:08) Civ for Dummies
  • Csobodaj: @Joey Greco: Na, ennek örülök, ha tudok olyat mondani ami érdekes, mert így van igazán értelme a b... (2014.07.15. 09:45) Így neveld a gazdaságod
  • Joey Greco: Jó volt.:) Grat a győzelemhez !! Ilyen még jöhet. (2014.07.11. 14:24) Vlogger lettem!

Cirkuszt, kenyeret !!!

2014.04.14. 11:37 Csobodaj

Intő példa lehet a világ meghódítására tett kísérletek bonyolítói számára a bizánci birodalom története. A birodalom alapjait az első keresztény császár Konstantin rakta le, és bár fénykorában jelentős politikai és gazdasági hatalommal rendelkezett, nem tudta fenn tartani ezt az állapotot és a negyedik keresztes hadjárat közben mintegy "véletlenül" kifosztásra került a főváros Konstantinápoly. Most ennek részletezésébe nem mennék bele, de ha igény volna rá akkor megteszem. A birodalom minden esetre sosem heverte ki igazán ezt a csúf esetet és szép lassan eltűnt a történelem színpadjáról, a megfáradt és meggyötört birodalom átadta helyét egy akkor új és erőtől duzzadó társadalmi rendnek, az Iszlámnak! Így alakult hát, hogy amit ma Törökországként emlegetünk, az valaha volt egyik legerősebb keresztény állam helyén létezik. Ennek megfelelően Isztambulban ami egyébként Konstantinápoly rengeteg érdekes és izgalmas történelmi emléket találhatunk. Ezek egyike például a Hippodrome. Mi ez? Hát fogadjunk hogy tudod csak nem tudod, hogy tudod. Akik esetleg rávágnák hogy ez egy színház neve, a Broadway-en azoknak piros pont, de most nem erről van szó. A római játékokról a Gladiátor és a Circus Maximus jut az eszünkbe, de van egy másik film is egy legendás jelenettel ami a hippodromeban játszódik. Nézd csak:

Igen ott van fent a Circus Maximus és alatta Hippodrome, ahol a Ben Hur gyilkos vágtájú lovasversenye zajlik. Mivel a törökök nem komálták a versenyeket, ezért a Hippodrome területe lassan beépült de állítólag fénykorában akár 100.000 emebert is befogadott és jelentős társadalmi és politika helyszínnek minősült. Ezért hát a Bizánciak speciális épülete a Hippodrome mely a Színházat váltja le.

A színházat a Drámával kapjuk, vagyis a Bizánciak esetében a hippodromeot ugye. Na most ez egy észbontóan erős épület ha van lovunk akkor eleve +1 a boldogságra  a városban, és 10%-nyi kultúráért nem +1-et ad hanem kettőt!!! No számoljunk csak, a paci +1, +20% kultúrára az +2, és +4 az épületből, az testvérek között is +7, ha ez nem elég ahhoz, hogy nyugi legyen a városban akkor semmi, de ha minden kötél szakad akkor még tolhatunk a kultúrába 10%-ot és akkor az +10 boldogság a városba. Még egyszer írom +10 boldogság a városba 30%-os kultúra esetén!!!

A hétvégén ezzel gyakoroltam, az egyedüli nehézsége a dolognak, hogy sokáig tart kihozni. Első nekifutásra csak i.sz 300 környékére sikerült beüzemelni a dolgokat ez meglehetősen késő volt és nem érte meg a többi fejlesztést hiányolni és mily borzalom nem volt vas az országomban így nem tudtam kihozni a bizánciak speciális egységét a Cataphract-et. Na ez a másik probléma a bizánciakkal, túl sok minden kell a speciális egységükhöz. Vas, ló, lovaglás és a céhek mert a lovag helyett kapjuk őket.Mindazon által elég erős egységnek számít.

Többszöri nekifutás után sikerült hamarabb kihoznom a dolgokat elég hamar meglettek a nehéz lovasok is. De ennek az az ára, hogy le kell mondani a vallásokról a játék elején, ez pénzügyi nehézséget okoz, és a Jósdát se lehet arra használni, hogy az acél öntést hipp-hopp kihozzuk, mert az esztétikába kell tolni! De nem adom fel! Mint azt az előző posztban írtam új utakon akarok járni.

A bejegyzés trackback címe:

https://civ4bts.blog.hu/api/trackback/id/tr666028225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása