Civ 4 Beyond the Sword

Hobbi blog a Civilization 4 - Beyond the Sword játékról.

Friss topikok

  • Csobodaj: @Joey Greco: Jó mulatást! _D (2014.08.22. 07:40) Counquest 1. rész
  • Joey Greco: várjuk :D nem uszód meg a rajongókat ! :D :P (2014.07.17. 18:56) Ma is tanulunk valamit
  • Flashmob: @Csobodaj: Szívesen, aztán készüljenek azok a videók! :) (2014.07.16. 14:08) Civ for Dummies
  • Csobodaj: @Joey Greco: Na, ennek örülök, ha tudok olyat mondani ami érdekes, mert így van igazán értelme a b... (2014.07.15. 09:45) Így neveld a gazdaságod
  • Joey Greco: Jó volt.:) Grat a győzelemhez !! Ilyen még jöhet. (2014.07.11. 14:24) Vlogger lettem!

Egy új taktika

2014.03.13. 14:51 Csobodaj

Egyik este rájöttem, hogy egysíkú lettem. Minden menetben igyekszem ugyan azt az utat követni. Kezdés: Bronz megmunkálás -> Stonehange -> Orcale -> Fém megmunkálás ->Törvénykezés ->megjött az első Nagy Próféta -> Főtemplom -> Terjeszkedés -> Pénzügyek -> és így tovább és így tovább. Minden játékom hasonlít egymásra. Persze vannak különbségek de egykaptafa a stratégiám. Alapvetően nem rossz a taktika, de egyrészt uncsi, másrészt az a véleményem, hogy úgy lehet igazán beletanulni a játékba ha nem ragaszkodunk semmihez. Így aztán visszavettem pár fokozatot és kitaláltam, hogy járatlan utakon fogok járni. Szakítottam a panagea hagyománnyal (egy nagy kontinensen megy a játék), sok kis szigetre vagy kontinensre vágytam. Kisebb térképen. Mindent beállít majd start!

Ez itten kérem egy tipikus holland látkép. Víz, csatorna, rendezett, tiszta utca. Kishajó. A játékban ez a Dike, ami a Levee nevezetű épületet cseréli le. Mind a kettő alapvetően gátat jelent, ám mint azt tudjuk, amit a Hollandok nem tudnak a gátépítésről és a folyam szabályozásról azt nem is érdemes tudni. Mondjuk ezek a hollandok mindig is ilyen cseles csávók voltak. Lopkodják a területet a tengertől, feltalálnak, újítanak, lehet náluk tolni a dzsót legálisan, időnként olyan embereket termelnek ki a világba mint Rembrandt vagy Van Gogh. Kik ezek a hollandok ?  Most valahogy nem fussa többre, minthogy megállapítsam, hogy a hollandok bizony sok-sok érdekes dolgot tettek a történelemben, higgyétek el, hogy így van. Nincs ihletem. 

Da ami a játékot illeti a hollandok egy igen erős gazdasági nemzet és mellé még egy kis kultúra is járul. Az volt a tervem, hogy rákapcsolok a művészetek fejlesztésére és így mihamarabb tudok színházakat építeni meg a kultúrára áldozni a bevételeimből. Így tulajdonképpen monarchia nélkül megoldva a népesség lázongásának a megakadályozását. Ha 20%-on tolom a kultúrát akkor az +6 boldogság a városokban, mert ugye a színházak miatt duplán megy. Hát kérem bejött. A birodalmamban boldogság, béke, a +1 arany mind +2 aranyas helyről miatt gazdagság, és mikor eljött a Dike ideje dübörgő ipar uralkodott! Jó pár sörrel a szervezetemben félkézzel, egy nagyon kései órán kialakult a 140k-s végeredmény ami alacsony fokozatban rekordnak számított. Ideje sebességet váltani. Megpróbálkozunk immortal fokozatban is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://civ4bts.blog.hu/api/trackback/id/tr95858533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása