Civ 4 Beyond the Sword

Hobbi blog a Civilization 4 - Beyond the Sword játékról.

Friss topikok

  • Csobodaj: @Joey Greco: Jó mulatást! _D (2014.08.22. 07:40) Counquest 1. rész
  • Joey Greco: várjuk :D nem uszód meg a rajongókat ! :D :P (2014.07.17. 18:56) Ma is tanulunk valamit
  • Flashmob: @Csobodaj: Szívesen, aztán készüljenek azok a videók! :) (2014.07.16. 14:08) Civ for Dummies
  • Csobodaj: @Joey Greco: Na, ennek örülök, ha tudok olyat mondani ami érdekes, mert így van igazán értelme a b... (2014.07.15. 09:45) Így neveld a gazdaságod
  • Joey Greco: Jó volt.:) Grat a győzelemhez !! Ilyen még jöhet. (2014.07.11. 14:24) Vlogger lettem!

Hirtelen felindulás

2014.01.30. 12:38 Csobodaj

Tegnap annyit gondoltam a Civ-re, hogy meg is jött a kedvem a játékhoz. Evés közben jön meg az étvágy! Ugye? Akkor szokott még rám törni a civezhetnék, mikro a History Channel-en nézek valami jó kis töri doku filmet. No, de nem erről van  most szó hanem a játékról.

Már az első pillanatban éreztem, hogy jó lesz. 4 halászhely, 1 búzamező, egy farm, és egy aranybánya volt a kiindulón. Koreaiakkal lettem, ez annyira nem villanyozott fel,de kedvem se szegte. Jól tud jönni a plusz védelem az íjászoknak, a plusz egy arany területekről pedig az egyik közkedvelt előny. Méltán! Ez rögtön egy jó kis kombóra ad lehetőséget. A Nagy Fal csoda szinte alap, még akkor is, hogy hamar kiderült, hogy körbe vagyok véve. Keletről Frederick a németekkel, nyugatról meg Wiliem von Oranje a hollandoktól, északról a tenger felől semmi nem jöhetett, délről pedig egy jól védhető szoros. A Nagy Fal ugye biztosítja, hogy nem léphet barbár a földemre, és mivel mint a sáskák úgy jönnek már ebben a fokozatban már rutinból felrántom az elején. Azután jött a kombó. Fazekasság (pottery) kell hozzá meg a Papság (Priesthood). Ekkor lehet csinálni a Delphi jósdát ami azonnal ad egy tudományt ami mivel van Pottery lehet a fém megmunkálás (Metal Casting). Ez ugyan sok időt elvesz az elején, de megéri ugyanis a ezzel a kombóval elérhetővé válik a kovácsműhely ami így %25 az építésre, és mivel van aranybánya +1 a boldogságra. De a lényeg, hogy így a fővárosban ami tenger melletti felépíthetem a Kolosszust. A Kolosszus +1 arany minden kihasznált tengeri területen. Így aztán jöhet a matek 4 halász hely az 8 arany + 4 a nép bónuszból, +4 a Kolosszusból az 16, már csak egy világító torony kell és voila 3 körönként nő a népesség ami egy idő után gond mert lázadozni kezdenek, de erre találták fel a rabszolgaság intézményét, hogy a lakosságot beáldozva be lehet fejezni az épületeket és az egységeket.

Cirka 1000 év alatt megoldottam a fentieket. Indulhatott a tánc! A terv annyira jól működött, hogy nem bírtam féken tartani a lázongást a fővárosban, ugyanis a sok ember áldozástól állandósult a lázadás, de annyira jött lóvé, hogy ki tudtam fejleszteni a Monarchiát 25 kör alatt, azonnal át is váltottam, így a fővárosban állomásoztatott harci egységek +1 boldogságot adnak, azonban 14(!) egységemet vitte el ez a mutatvány! De még így is megérte mert Monarchiában 1 arany egy egység fenntartása körönként, de a  város alapból 16-ot termelt a mindenképpen működtetett halászhelyeken, és ehhez jött még a maradék. Ha egy üzlet egyszer beindul ... A fővárosom még időszámításunk előtt 2 és félmiliós népességre duzzadt ami ha belegondolok jobb mint amit Róma vagy Angkor Wat fel tudott mutatni a maga 1 milliós népességével az Ókorban az igazi életeben!

Ezek után jött még egy pozitívum a koreaiaknak katapult helyett a hwacha a speciális egységük, szegény hollandoknak így nem sok esélyük volt, hamarosan enyém volt Amszterdam és Rotterdam is a két induló városuk így már meg voltak számlálva a köreik. Ráadásnak Amszterdamban kellemes kis meglepi várt egy Stonehange és egy Piramis formájában. De sajnos ekkor már-már hajnalodott, és volt egy-két elhibázott lépésem is, és mire észbe kaptam a kontinens másik részén Gilghames megelőzött ..  De sebaj, a mentés meg van. Neki futok ma megint ...

Ez itten egy Hwacha!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://civ4bts.blog.hu/api/trackback/id/tr325789699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoliszika 2014.04.14. 22:03:22

Igen, a klasszikus: "Csak még egy kör!" és hopp hajnal van! :-) Jah és van "testvér blogod is"

civ5.blog.hu/
süti beállítások módosítása